Houding & Beweging & Kinderoefentherapie

 

25 oktober, 11.00-12.00:  workshop: Buikspieroefeningen en meer!!
Voor papa’s en mama’s: trainen is goed maar je moet wel weten hoe! Kom, doe mee en leer goede oefeningen zodat jouw training ook echt effectief is. Draag makkelijke kleding, breng een handdoek mee, matjes zijn aanwezig, we oefenen op blote voeten of met sokken aan.

Kinderoefentherapie

Go Den Haag (118 van 218)
Ik ben Marike de Vries en ben inmiddels al weer twee jaar Oefentherapeut. Werken met kinderen vind ik ontzettend boeiend en leuk. Ik heb al heel veel kinderen gezien en behandeld. Ik volg nu de Post HBO opleiding tot Kinderoefentherapeut.

Kinderoefentherapie is gericht op het behandelen van kinderen van 0-18 jaar met een motorische achterstand of problemen in de motoriek. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld: niet goed lopen, voorkeurshouding bij baby’s, vaak vallen, veel tegen dingen aan stoten, met gymles niet goed mee kunnen komen, moeite met schrijven en knutselwerkjes, moeite met zwemmen.
Een kind kan met verwijzing van de arts doorgestuurd worden of op initiatief van ouders, verzorgers, school enz. komen. De eerste keer wordt er een motorisch onderzoek gedaan. Er zal bekeken worden waar de problemen in de motoriek zich voordoen. Daarna wordt er een behandeldoel en behandelplan opgesteld.
De behandelingen zijn gericht op het behandeldoel en behandelplan. Er wordt goed naar de mogelijkheden van het kind gekeken en daarop ingespeeld.
Aan het eind van de behandelingen vindt er overleg plaats met betrokkenen om te kijken of de behandeling beëindigd kan worden.  

Binnen GO Den Haag zal ik verschillende workshops gaan geven zoals:

Volg de motorische ontwikkeling van je kind’
Kinderen zijn vanaf hun geboorte bezig met groeien en bewegen. Het bewegen wordt steeds doelgerichter zodat ze zich uiteindelijk als mens kunnen redden. Kunnen ze dat helemaal zelf? Moet jij helpen? ze beschermen tegen vallen? weet je hoe je ze kunt stimuleren? loopt jouw kindje voor of achter? Daar gaan we het samen over hebben. Met filmpjes laat ik jullie de mijlpalen in de ontwikkeling zien.

Workshops Peutergym
Veel, gevarieerd en gestructureerd bewegen is erg belangrijk voor de motorische ontwikkeling. Daarom geef ik de lessen ‘Plezier bij bewegen voor peuters’. Dit is voor kindjes van 2 tot 4 jaar samen met hun vader of moeder of andere verzorger. Het is heel gezellig en leerzaam! 

Workshop ‘wil je leren (touwtje) springen?’
Springen kan op allerlei manieren en dan….kan je ineens ook touwtje springen!
Doe je springschoenen aan en een korte broek en kom!

Workshop ‘zo wordt schrijven leuk’
Schrijven is soms best moeilijk maar je kunt het op een leuke manier leren en oefenen. Marike heeft allemaal leuke ideetjes om plezier te hebben en toch te schrijven!

 

 

Begeleiding bij pijnklachten in de zwangerschap  

Cokkie van Santen           _DSC0092
is oefentherapeut Cesar en heeft veel ervaring in het begeleiden van vrouwen die tijdens de zwangerschap pijn hebben in hun rug, rond het bekken of de heupen. Ook spierspanning in nek en schouders kan ik goed behandelen. Tijdens deze sessies ga ik ook in op jouw vragen over de bevalling en kan ik je oefeningen en ademhalingstechnieken leren die ondersteunen bij de bevalling. Dit is goed voor jou en je kindje!